Od šolskega uspeha je bilo odvisno, kako so name med odraščanjem gledali starši, širša družina, sosedje, učitelji, sošolci in njihovi starši.

Sem del generacije, ki je odraščala v prepričanju, da je najpomembnejša stvar v življenju um, ker ga naša družba izjemno ceni, še posebej, ko se ta odslikava v nazivih.

KAJ JE S TEM NAROBE?

Ljudje, ki živijo v umu, se odmikajo od dveh enako pomembnih komponent, ki kot trojica tvorijo celovitega človeka, to sta telo in pa duša, s katero smo povezani preko srca.

Človek, ki vso svojo energijo vlaga v um, ne more sebe, in posledično življenja, izkušati v vsej svoji polnosti. V sebi do določene mere občuti notranje klice duše, morda prek občutkov ankcioznosti ali tesnobe, vendar sam ne najde poti do tega vira.

Tak človek poskuša vse aspekte življenja kontrolirati s svojim umom, kar pomeni, da se odloča in deluje zgolj na podlagi svoje logike.

Mnogi so nezadovoljni s svojim življenjem ravno zato, ker preveč časa preživijo v svojem umu, je prepričana Nevenka Kamenik, ustanoviteljica programa osebne preobrazbe Šola življenja:

Številni se ne zavedajo, da človek deluje na štirih ravneh: fizični, mentalni, čustveni in duhovni. Težava večine ljudi v naši družbi je, da delujejo predvsem na prvih dveh nivojih, fizičnem in mentalnem. To pomeni, da so telesno zelo aktivni in imajo lepo grajeno telo ter so zelo inteligentni in imajo visoko izobrazbo. Kako je potem taka oseba lahko v depresiji? Ker čustvene težave rešuje na fizični ravni.

Kako ven iz uma, da si povečamo zadovoljstvo v svojem življenju, si lahko preberete v tem članku.

Tudi sama se v raziskovanje lastnega uma in njegovih pasti poglabljam, da bi bolje spoznala sebe in razumela svoje delovanje, misli vzela pod nadzor in se lažje povezala s svojo pristno naravo. Na to spletno mesto prinašam tuja razmišljanja in lastne vsebine z namenom, da morda tudi vam lahko pomagajo preseči lastne miselne okvirje in vam omogočijo nov pogled na svoje življenje.

Z razlogom ste tu, le odpreti se morate novemu. Kaj pa, če to, kar ste doslej mislili o življenju, še zdaleč ni vse, kar vam je na voljo?

Avtorica bloga V šoli življenja je Petra Košič, novinarka in ustanoviteljica MIND.

Komentiranje vsebin je onemogočeno.