Naše misli so v veliki meri rezultat izkušenj iz otroštva. So kot celični spomin, zapisan v mislih, ki kroži po naših glavah in vsak dan poje isto pesem. Ključ do spremembe v življenju je prepoznati te misli in jih spremeniti.

Ampak najprej, kot rečeno, jih je treba prepoznati.

Človek pač domneva, da ga drugi vidijo tako, kot se vidi sam. Sam se vidi takšnega, kot ga je videla okolica v njegovem otroštvu. Torej kreteni tičijo tam nekje.

Desa Muck v intervjuju za OnaPlus

Verjamem, da je bistvena naloga, ki jo imamo ljudje v življenju, spoznati sebe. To pomeni, da moramo prepoznati notranje vzvode lastnih impulzov, ki nas potiskajo v dejanja in povročajo napetosti z okolico.

KAJ SI MISLIMO O SEBI NI (NUJNO) RESNICA

V nekem temačnem obdobju, ko sem se umikala od vseh ljudi, in bi najraje pobegnila še pred seboj, če bi lahko, mi je kolegica poslala omenjeni citat iz intervjuja z Deso Muck: “Človek pač domneva, da ga drugi vidijo tako, kot se vidi sam. Sam se vidi takšnega, kot ga je videla okolica v njegovem otroštvu …”.

Genialna pojasnitev vzroka. A posledice so v naših rokah. Lahko se še naprej jezimo in žalostimo nad nekaterimi dejstvi. Ali pa vso energijo preusmerimo v razumevanje in sprejemanje sebe.

O tem vsak odloča sam.

Avtorica bloga je Petra Košič, novinarka in ustanoviteljica MIND.

Komentiranje vsebin je onemogočeno.