Dve ranjeni duši, ki ne prepoznata svojih ran, druga drugo ranita, ker delujeta iz bolečine. Dve duši, ki svoje rane ližeta, se celita. Celita druga drugo. Kako delujete v odnosih, se ranite ali celite?

PRVI KORAK DO BOLJŠIH ODNOSOV JE ISKRENOST DO SEBE

Če si ne dovolimo pogledati v lastno senco, je ne moremo sprejeti, zato ves čas odrivamo svojo globoko rano. Tako si drug drugemo samo prizadejamo bolečino.

Nekdo, ki je bil v otroštvu večkrat prizadet in se še zdaj pogosto počuti zavrženega ali nesprejetega, bo v odnosih ves čas iskal potrditve. Ljudje ga bodo izkoriščali in izčrpavali, na koncu pa ga iztrošenega zavrgli.

Zakaj? Ker tak človek v odnosu vedno ponudi sebe kot črpalko za polnjenje ega in zadovoljevanje potreb drugih ljudi. Iz odnosov je umaknil svoje srce in ga skriva tudi pred seboj.

Srce si želi izražati, povezan je z dušo in čuti njen klic. Zato potrebuje celjenje. A da sploh lahko damo srcu priložnost za celjenje, si moramo najprej dovoliti začutiti svojo bolečino.

Kako drugačno bi bilo vaše življenje in odnosi, če bi se prenehali bati bolečine, nas sprašuje Glennon Doyle, avtorica uspešnice New York Timesa Bojevnica ljubezni:

Pot do osebe, v katero se moramo razviti v naslednjem obdobju, se skriva v naši bolečini tega trenutka. Ko se ji umikamo, smo kot buba, ki skoči iz kokona, tik preden bi postala metulj. Bolečina ni vroč krompir, ki bi si ga podajali. Je potujoča učiteljica, ki potrka na vrata vsakega od nas. Moder človek jo povabi k sebi, jo posede in ji pravi: Ne odidi, dokler me ne naučiš lekcije, ki si mi jo prišla predati.

Več o avtorici in knjigi Bojevnica ljubezni si lahko preberete v tem članku.

Na posnetku je nastop Glennon Doyle na dogodku Super Soul Sessions, ki ga je organizirala in povezovala Oprah Winfrey.

Avtorica bloga je Petra Košič, novinarka in ustanoviteljica @MIND – Medij nove dobe (Facebook). 

Komentiranje vsebin je onemogočeno.