Jasmina Turnšek v Sloveniji izvaja program po metodi Louise Hay, imenovan Heal Your Life.

Naše življenje izraža naše notranje stanje.

“S tem, ko prepoznamo kritičnost do sebe in drugih, naredimo prvi korak k ljubezni do sebe”, pravi Jasmina Turnšek. (foto: osebni arhiv)

Ime Jasmina Turnšek bi mnogi najprej povezujejo predvsem z glasbo, vendar je članico zasedbe Atlantix vzporedno ob pevski karieri življenje vodilo še na pot mentorstva, s katerim ljudem pomaga izboljšati življenje.

Sama je prehodila dolgo pot do notranje preobrazbe. Pri 16 letih se je prvič srečala s temačnostjo v sebi, ki jo je na površje njene zavesti potisnila smrt dolgoletnega prijatelja in sošolca. Občutke v težkih trenutkih podoživlja v ganljivem zapisu na svoji uradni spletni strani: “Videla sem ga ZADNJA. Bila sem zadnja, ki se je z njim pogovarjala. Krivili so me, če nisem nič slutila, če nisem vedela, če mi nič namignil ali rekel …”

Ključna za njeno ozdravitev je bila pot ljubezni do sebe, po kateri jo je vodila Louise Hay, sprva le prek knjig. Pozneje se je v Beogradu udeležila še njenega avtorskega programa za učitelje Heal Your Life, ki ga v imenu znane ameriške avtorice po svetu izvaja le šest ljudi, in tako pridobila še naziv uradne certificirane učiteljice njene metode.

Katera pomembna spoznanja vam je prek svojih knjig in programa dala Louise Hay?

Vodila me je do spoznanja, da naše življenje izraža naše notranje stanje. Vse, kar se nam v življenju dogaja, je samo odsev tega, kar si mislimo o sebi. Mi s svojimi prepričanji in vzorci ustvarjamo svojo realnost. Misli so koncepti, ki smo se jih priučili in jih lahko vedno spremenimo.

Vesolje je tako ljubeče, da nas v vsem podpira in našo energijo še povečuje. Tako deluje zakon privlačnosti, ki velja za vsakega človeka.

Kako lahko spremenimo svoje misli, sploh če so te negativne?

Če želimo spremeniti negativne misli in vzorce, jih moramo najprej prepoznati. Najlažje jih lahko prepoznamo tako, da si vse negativne zaznave zapišemo. Vesolje nam namreč vselej da tisto, kar hočemo. Siromašno razmišljanje zato nikomur ne bo prineslo obilja v življenju. Kdor iz službe domov odnese sponke za papir, vesolju sporoča, da sam nima dovolj in mora vzeti nekomu drugemu. Kdor čuti, da ni vreden ljubečih odnosov, bo vedno dobil neljubeče odnose v partnerstvu in službi. Vesolje je tako ljubeče, da nas v vsem podpira in našo energijo še povečuje. Tako deluje zakon privlačnosti, ki velja za vsakega človeka.

V Sloveniji izvajate program Heal Your Life po metodi Louise Hay. Kaj pravzaprav učite?

Ljudi učim ljubezni do sebe, ki je najboljše zdravilo za naše življenje in ključ do ozdravitve. To je bistvo programov Louise Hay in mojih notranjih spoznanj. S tem, ko prepoznamo kritičnost do sebe in drugih, naredimo prvi korak k ljubezni do sebe. Nato moramo svoje misli spremeniti, tako da se preprosto začnemo prepričevati drugače. Louise spodbuja, naj se pogledamo v ogledalo in si povemo, da se imamo radi. Meni se je to sprva zdelo nemogoče. Nisem si dovolila reči, da se imam rada. Zame je bil to šok, da sem za nekaj časa njeno knjigo dala na stran. Ko sem pozneje začela vaditi po njenih navodilih, sem že po prvem mesecu opazila fantastične rezultate. Največ mi je dal njen program, ki me je globoko premaknil in transformiral. Pomaga najti dolgo iskane odgovore, razbremeniti zamere do staršev in uči odpuščanja, kar je pomemben proces na poti vzpostavljanja ljubezni do sebe. Pri vsem tem so misli res ključna osnova. Ko se začnemo zavedati, kako mislimo in kaj nam to prinaša, lahko začnemo to spreminjati. Če spremenimo svoje misli, se posledično spremeni tudi naš DNK. Naše celice začnejo vibrirati na drugih frekvencah, zato se počutimo drugače. Če se imamo radi, se naše celice svetijo, ker so vesele in zdrave.

Vašega moža Aleša Turnška poznamo kot pevca skupine Avia Band, skupaj nastopata v zasedbi Atlantix. Marsikdo ne ve, da vaju poleg glasbe povezuje tudi svetovalno in terapevtsko delo. Vaš mož je bioenergetik po metodi Zdenka Domančića.

Spoznala sva se prek glasbe, ko sem nastopala z Avia Bandom. Povezala naju je podobna miselnost. Ugotovila sva, da sva se takrat oba intenzivno ukvarjala s sabo in da sva doživela podobne izkušnje na poti notranjega iskanja. To naju je tudi zbližalo. Že takrat sva oba vedela, da naju življenje usmerja tudi na drugo pot poleg glasbe. Aleš se je odločil za bioterapijo, sama pa sem od nekdaj čutila drugačno povezavo z ljudmi. Od nekdaj so mi ljudje radi zaupali svoje težave. Vem, da je ena od glavnih nalog v mojem življenju, da ponudim roko ljudem v stiski.

Pogovor je bil objavljen v reviji Jana, članek si lahko ogledate tukaj.

Komentiranje vsebin je onemogočeno.