Potrebno je razmagnetiti energije, ki so se z našimi lastnimi sodbami vtisnile v naš celični spomin. Vsako telo v svojih celicah nosi energijske zapise vseh izkustev, ki smo jih kadarkoli doživeli in te odtise še naprej nezavedno nosimo v svojih celicah, vlaknah in tkivih, kar se odraža na našem fizičnem počutju.

Ključna beseda pri vsem tem je: Jaz.

Vse, kar se nam neprijetnega dogaja v našem zunanjem svetu in okoliščinah; odnosih, poslu in domačem okolju, je odraz nas samih in našega odnosa do sebe.

“Vsaka sodba prinaša neuravnoteženost in nesoglasje pri nas samih,” pravi duhovno-energijska terapevtka Majda Šraj. Ta se v naši energiji in fizičnem telesu odraža kot negativni naboj, ki ga je potrebno razrešiti, je povedala v intervjuju na tej povezavi, v katerem natančneje razlaga vsebino tega članka.

Odnosi vse te negativne energije lastnih nesoglasij, nesprejetosti in nejasnosti samo odražajo.

Kar nas moti pri drugemu, je odraz nas samih.

Naše vedenje in delovanje v odnosih sta posledica naših notranjih prepričanj, ki smo jih prevzeli o sebi prek sodb in dražljajev, ki smo prejemali od okolja.

Enako kot se je naše najzgodnejše okolje odzivalo na nas, se sami kot odrasli odzivamo na zunanje situacije in v odnosih z drugimi ljudmi.

Vsi odnosi, ki jih izbiramo v svojem odraslem življenju, so posledica odnosa, ki smo ga oblikovali do sebe med odraščanjem.

Ta odnos so sooblikovali starši iz odnosa do sebe, do tebe in drug do drugega.

ZAKAJ JE POMEMBNO ODPUŠČANJE?

  1. Ko odpuščamo sebi, sprejemamo sočutje do nemočnega otroškega bitja v sebi, ki marsikatere sodbe z umom ni razumelo, a so se energijsko vsidrale v naše zaznave.
  2. Iz te energije smo nato ustvarili svoje lastne interpretacije o sebi in iz teh prepričanj začeli delovati v življenju.
  3. S tem smo ustvarili telesni spomin.

Naše fizično počutje odraža naš odnos do sebe.

Zato kdaj telo boli. Čeprav v resnici bolečino povzroča um. Bolečina, ki je um izoblikovala, je čustvena.

O svojih fizičnih bolečinah in mentalnih izzivih, s katerimi se spopada, je z Oprah Winfrey na letošnji prvi turneji duhovnega prebujenja po ameriških arenah odkrito spregovorila Lady Gaga.

“Nič, kar je človeškega, mi ni tuje,” je poudarjala Maya Angelou, največja Oprahina inspiracija v šoli življenja.

To zavedanje, da je človeško vse in da nam nič pravzaprav ni tuje, vključno z duševnimi in fizičnimi boleznimi, nam pomaga oprati sodbe do ljudi, sveta in predvsem do sebe.

Samo ljudje smo, vsak pri sebi v iskanju lastne sreče, zadovoljstva in dobrega počutja.

Ni razloga, da bi se počutili slabo za dejanja, ki smo jih kadarkoli povzročili sebi ali drugim.

Življenje je šola.

“Ko človek ve bolje, ravna bolje,” je še eno od pomembnih sporočil Maye Angelou.

“Dokler sodelujemo v odnosih, ki niso dobri za nas in so toksični, tudi mi to energijo odnosa nosimo v sebi. V teh odnosih tudi sami delujemo toksično in se obnašamo enako kot druga polovica,” pravi Majda Šraj, tukaj.

Ko se začnemo ukvarjati s seboj namesto z drugimi ljudi, sebi dajemo priložnosti za spremembo, pomembno poudarja.

Odpuščanje je ključno, saj ko resnično odpustimo, dopustimo, da se z nas odplaknejo vse negativne energije. Tako se počasi osvobajamo in s tem se aktivira naša notranja moč.

Takrat lahko v življenju zares zacvetimo, zgodi se transformacija, kar se odraža tudi na našem fizičnem telesu.

Celoten pogovor Lady Gaga z Oprah je na spodnji povezavi.

Razširite svoj um. Tam se vse začne.

Avtorica članka je Petra Košič, novinarka, urednica in ustanoviteljica portala MIND – Medij nove dobe (https://mind-portal.si/).

Komentiranje vsebin je onemogočeno.