Pomembno je razmagnetiti magnet energij, ki so se z našimi sodbami vtisnile v naš celični zapis. Naše telo v svojih celicah, vlaknah, tkivih nosi zapise vseh teh energij. Odnosi nam te energije stalno razkrivajo.

Kar te moti pri drugemu, te draži in omejuje, prihaja iz tvoje energije.

Rana privablja rano.

Zato da se njena energija lahko razblini.

Zato da se lahko razreši ta energijski naboj, ki nas stalno drži v enih in istih, škodljivih dinamikah.

Zakaj je pomembno odpustiti sebi in drugim?

Vse, kar sprejmemo vase, se vtisne kot spomin v naša celica, tkiva, vlakna, uči duhovno-energijska terapevtka Majda Šraj v intervjuju tukaj.

V sebi moramo poiskati mesto za odpuščanje. Do sebe moramo razviti sočutje, ker si ga zaslužimo; najti moramo to vrednost v sebi in začutiti, da smo vredni odpuščanja.

Ni kriv partner.

Ni kriva sestra, prijateljica, učiteljica, šefica.

Kaj je v tebi, da se ti odraža v teh odnosih, ki te črpajo, žalostijo in omejujejo, je pravo vprašanje, ki si ga moramo zastaviti.

Vsako bitje si zasluži odpuščanja, to je tisto, kar želi duh sočutja, da razumemo, sprejmemo in se s tem pomirimo. Želi, da se pomirimo s svojo resnično vrednostjo. Ko začutimo, da smo vredni vse ljubezni, se na široko odpre naše srce za sočutje do sebe.

Vse se začne z nami; s tem, da si priznamo ranjenost, omejenost; da pred seboj razkrijemo svoje obrambne mehanizme in se jih zavemo.

“Odpuščam sebi in vsem, ki so me kadarkoli prizadeli ali povzročili negativnosti v moje srcu”.

Ta trditev naj postane vaša mantra odpuščanja. Lahko jo ponovite večkrat na dan, najbolje 3-krat zapored, v svojih mislih ali na glas, uči Majda Šraj, ki se je izobraževala tudi pri Diani Cooper, svetovno znani pisateljici, predavateljici in terapevtki. 

Pomembno je, da se sporočilo te misli zares usidra v naš um, ki v resnici potrebuje spremembo.

Zakaj je naš um tisti, ki najbolj potrebuje spremembo?

Kot otroci smo vsi izjemno čuječi, dokler nam sistemom podrejeni družbeni miselni mehanizem ne priredi programa, ki deluje kot “sofware” na našem osebnem mentalnem sistemu, ker pogajanja vse naše “datoteke” dejanj in odločitev.

A tudi, če mašina deluje, ne pomeni, da ni “errorja” v njenem sistemu.

Ta “error” (angl. napaka) je vsako slabo počutje; vsa težina, ki jo čutimo v sebi in se včasih sprašujemo, kaj je narobe z nami. Ker se zdi, da je svet okoli nas tako stabilno kontroliran, tebi pa kontrola, ki jo loviš kot vajeti podivjanega konja, ves čas uhaja iz rok.

Ker kontrola ni naravna.

Ker nadzor ni smiseln.

Ker ni mogoče v življenju nadzirati ničesar drugega, razen svojih misli in dejanj.

Koliko kruha poješ, čeprav veš, da tebi ne ustreza?

Koliko nepodporne miselnosti prebereš čez dan, čeprav veš, da te takšno mišljenje ne podpira?

Vse to je nekaj, na kar imamo vpliv in tega se je dobro zavedati.

Energija odnosov pa je tudi tisto, kar se začne reševati znotraj nas, ne v zunanjih konfliktih in umskih programih, kjer je tako, kot da se srečata dva minusa na magnetu. Zgodi se trenje, ne sinhronija.

Napaka ne reši napake.

V sebi je treba priklopiti na plus, da se zgodi nova dinamika.

Da se ustvari nov program.

In da se razreši napetost.

Vse se začne in konča s teboj.

Avtorica članka je Petra Košič, novinarka, urednica in ustanoviteljica portala MIND – Medij nove dobe (https://mind-portal.si/).

“Razširite svoj um. Tam se vse začne.” – Vaš MIND

Komentiranje vsebin je onemogočeno.