Medij nove dobe se na eni strani zdi kot medij, ki vam prinaša informacije, a to ni poslanstvo te sfere. To ni MIND.

Znebite se strahu

Bolj kot poznate sebe, več jasnosti kot imate za svoje življenje, manj vas je strah naslednjega koraka. Bolj se ozrete po svoji preteklosti in spoznate sebe skozi objektivne oči; kaj vse ste že dosegli, katere notranje gore v sebi ste premaknili, bolj lahko uzrete to moč, ki jo imate v sebi.

Ta moč in zavedanje, da niste žrtve vašega življenja, vas bosta potisnila v stanje delovanja, ne statične pasivnosti, ki nas pušča ujete v pasti občutkih nemoči in vlogi žrtve.

Tudi to je delo, da si človek vzame čas za samorefleksijo. Tudi to je učenje, ne samo tisti del, ki je vnajprej začrtan v okvire ure ter vključuje učilnico, učitelja in knjige.

Vse to, kar smo že doslej prestali, dosegli, premagali, je bilo del učenja te življenjske šole in kadar se pojavijo občutki strahu, nemoči ali obupa, so le priložnosti za to, da se znova ozremo nazaj po starem.

Kaj si želimo spremeniti?

Katera občutja vam več ne služijo in kako lahko sebe uzrete v realnejši luči, iznad trenutkih občutkov nemira, strahu?

Vi morate opraviti to delo, se odpreti svojemu čutenju in novemu znanju, da pridobite nov pogled nase in na svoje življenje.

Kaj, ko se pojavi strah?

Dovolite mu, da se najprej izrazi. Ne poskušajte ga zadušiti, se prepričati, da ga ni. Ker je. Za telo, misli in čustva je resničen.

Dovolite si ga občutiti in premagajte strah pred strahom. Ne bo vas požrl, ker ste vi gospodar svojega telesa, misli in čustev.

A naj se razkrije. Kako lahko resnično spoznaš človeka, če ti ne pokaže svojega pravega obraza? Enako si moramo biti dovoliti biti prestrašeni zato, da lahko spoznamo sebe, prepoznamo strah v sebi in posledično skozi čutenje odkrivamo, od kod izvira.

Moč čustev

Skozi čustva, ki se jih tako bojimo občutiti, bomo sedli v nov nivo zavedanja. V trenutku, ko misliš, da te bo čustvo posrkalo vase in boš izginil v njegovem vrtincu, te v resnici posrka samo v globino tvoje biti. V tisti del, od koder izvira.

Ko se mu na ta način prepustiš, ti pokaže prizore iz tvoje preteklosti, osebe, dogodke in misli, ki v tebi na površju povzročajo neprijetne občutke, blokade, strah.

Vse ima svoje mesto

A tudi tu velja splošna čustvena higiena. Delo na sebi je delo, ki potrebuje svoj prostor in čas. Če to pomeni dan dopusta, vikend oddih zase, organiziran tečaj, delavnica ali ura s terapevtom, vse to je okej. Odločimo se lahko, kdaj bomo opravljali to delo in določimo okvir. Enako kot delamo v službi, peremo perilo, kuhamo. Določimo okvir, sicer se vse prelije in živimo v mineštri brez meja.

Vse ima svoj prostor in čas. Živimo v posebnem trenutku človeške evolucije, v kateri igramo izjemno pomembno vlogo. Najpomembnejša lekcija, ki se jo učimo, je ta, da smo sami igralci te igre življenja. V njej sodelujemo kot nogometaš v svoji ekipi. Če je pasiven, ga trener izloči. Odgovornost je na nogometašu.

Enako je z našim življenjem. Odgovornost odločitev je na nas – kaj beremo, ali se učimo, kaj si želimo.

Če je prisoten strah, nam manjka znanja, jasnosti, vedenja in zavedanja.

Strah pomeni strah pred neznanim, občutek negotovosti. Znanje ta občutek povečuje v občutek moči. Strah preraste v jasnost, moč, odločnost.

Ne se bati vedeti, znati. To ti daje občutek moči, nadzora nad svojim življenjem. Prestrašenost se pojavi, ko menimo, da nimamo moči in hkrati ne vemo, kako bodo za nas odločali tisti, na katere stalno prelagamo svojo moč.

To je strah. Razumete zdaj, od kod izvira in zakaj je tako pomembno pridobiti znanje?

To je MIND. Ne ve vsega, uči se, raziskuje vsebine, a hkrati ozavešča, da je ključ v znanju.

Ne zato, ker tisti, ki več ve, več velja. To je stvar družbene domene, ki je papirju pripisala večjo vrednost, kot si jo morda zasluži.

Teorija je izhodišče, praksa utrdi znanje.

Kirurg postane kirurg v kirurški sobi.

Novinarja izoblikuje teren.

Zdravnika ne naredi bela halja, ker te nosijo tudi otroci za maškare.

Razumete, kaj je sporočilo tega časa?

Vi imate v sebi moč, da pridobite vsa potrebna znanja, ki vas bodo potisnila v lastno moč, vas osvobodila okvirov pričakovanj ter vam omogočila telesno, miselno, čustveno in duševno osvoboditev.

K temu vas spodbuja tudi MIND.

Komentiranje vsebin je onemogočeno.