Če vas je navdušil prvi del Ledenega kraljestva, je dvojka absolutno vredna ogleda.

Spet govori o ljubezni, a ta je tokrat še bolj osvobajajoča, pesmi nosijo močnejša sporočila; so še bolj ganljive, spiritualne in globoko pomenske.

Zgodba vsak lik ob koncu postavi na pravo mesto, točno tja, kamor sodi.

Ledeno kraljestvo govori o dveh sestrah in moči ljubezni, ki premaga vse ovire. V drugem delu sestri pokliče navznoter; na edinstveno potovanje v središče izvora Elsine moči. Doživita stik s predniki in preteklostjo, ki je začrtala in oblikovala njuni življenji.

Če sta v prvem delu odkrili medsebojno ljubezen, sta v dvojki dovolili, da ju preobrazi in vsako od njiju postavi na pravo pot. Sprva nepričakovano, a skozi zgodbo, ki se razkriva ob prelepih melodijah, vsaka ubere povsem smiselno pot zase.

To od nas zahteva osebna transformacija, ki nas kliče v našo notranjost; da poiščemo stik s tem, kar nosimo globoko v sebi in odkrijemo plasti, ki se skrivajo pod najbolj očitnim – obrazom, izgledom, statusom, nazivi, domom, avtomobilom.

Če bi si vsak od nas, enako kot Elsa in Anna, dovolil stopiti na to pot notranjega potovanja, bi morda o sebi odkrili plasti, ki so nam bile doslej nevidne.

In s tem bi šele lahko odkrili svoje bistvo, saj je to, kot pravi Mali princ, očem nevidno.

Sodobni princesi Ledenega kraljestva v čudoviti risani podobi ne nagovarjata le otrok in njihovih staršev. Temveč je zgodba, ki je s prvim delom v ZDA in po svetu skupaj zaslužila več kot milijardo ameriških dolarjev, prijazna zgodba o eteričnih resnicah duše in dušnega poslanstva, pripeljana v stvarni svet, a izmišljenega kraljestva.

Čeprav princesi živita v pravljičnem svetu, njuna zgodba nagovarja resničnost, ki jo doživlja človek na poti lastne osebne transformacije.

Opušča, odkriva, se sooča s svojimi največjimi strahovi, se poglablja vase, se izgubi ter se na poti zmede in nejasnosti na koncu vselej sreča s svojim bistvom.

Luštna počitniška popestritev, ki te vrača v čarobni svet otroštva in te hkrati pomirja, da je tudi v nesmislih možno najti smisel, vse ob pravem času.

Ledeno kraljestvo 2 zato MIND priporoča.

Komentiranje vsebin je onemogočeno.