O knjigi Iskanje življenjske vizije: Proces preobrazbe, v katerem boste prepoznali svoje edinstvene darove in uresničili svoj najvišji potencial Michaela Bernarda Beckwitha, soavtorja svetovne uspešnice Skrivnost (The Secret).

To ni navadna knjiga, to je spremljevalka.

So knjige, ki se ti v hipu razgalijo kot roman, ki te oblije s svojim privlačnim sporočilom, ti ponudi svoja čustva in te notranje nahrani. Potem pa so tu knjige, ki želijo spoznati tebe. Ta je ena izmed njih.

Michael Bernard Beckwith je eden od priljubljenih avtorjev v sferi osebne in duhovne rasti, ki hodi po poti luči in iz učenja lastne transformacije po tej poti vodi druge. K njegovemu imenu je svetovno slavo pritegnila knjiga Skrivnost, tudi z uspehom istoimenske dokumentarne oddaje, v kateri nastopa tudi Beckwith. Večkrat ga je v svojih oddajah gostila Oprah, nedavno prav zaradi knjige o iskanju življenjske vizije.

Michael Bernard Beckwith je kot duhovnik v ameriški cerkvi v sebi začutil močan klic iz višje zavesti, ki ga je vodila h korakom, ki so se mu sprva nekoliko upirali. Takšna je pot srca in duše; odtegne te od poznanega in občutka domačnosti, da se um lahko razširi in premakne okvire svojega ega.

Beckwitha je notranji klic po služenju iz vloge registriranega duhovnika in predavatelja različnih duhovnih skupnosti vodil k življenju, ki je od poročenega očeta dveh otrok zahtevalo več, kot uživati v prostih dnevih ob rednem delu v cerkvi. Kot razkriva v knjigi, z njegovim takratnim življenjem ni bilo nič narobe. Čeprav mnogi takšen klic duše, na katerega se je odzval avtor, pogosto preslišimo, dokler nas ta ne postavi na kolena in poruši nepravih temeljev v našem življenju. Beckwitha iz povprečnosti ni rešila bolečina, a vendar je sledil svojim občutkom nemira, da je lahko odkril, h kakšnemu služenju ga je poklical bog. Odločil se je, da ne bo živel nič drugega kot svoje pravo življenjsko poslanstvo, stopil na pot vodje in uresničil vizijo, kar je danes, približno 30 let kasneje, Mednarodno duhovno središče Agape.

Osem ključnih korakov do uresničitve dušnega poslanstva

V tej knjigi bralca vodi po korakih, ki so se razkrivali njemu na poti iskanja lastne vizije. Govori o osmih temeljnih življenjskih področjih, ki jih je potrebno uravnovesiti zato, da nas ne ovirajo pri našem duhovnem napredku in pri uresničevanju naše vizije. Ta predstavljajo: ego, naša prepričanja, odnosi, zdravje, denar, delo, duhovnost in skupnost.

Ego, prepričanja in odnosi

Ko presežemo ego, odložimo očala »ločenosti« in prepoznamo, da smo vsi ljudje na svetu del iste celote. Kot pravi avtor, nam uravnotežen ego pomaga sprejemati odločitve, ki koristijo planetu in prav vsem na njem ter preseči (lažne) potrebe posameznika. Prepričanja, ki jih prav tako moramo preseči, so naše individualno zrcalo, skozi katerega smo se v družinskem gnezdu naučili gledati na svet. Odnosi so pomembno zrcalo, v katerih se moramo naučiti spustiti potrebo po nadzoru in spreminjanju drugega ter sprejeti, da je vsak odnos v našem življenju odsev našega odnosa do sebe.

Založba Primus

Zdravje in denar

Zdravje pomeni splošen občutek dobrega počutja, ki si ga moramo zagotoviti tako na našem fizičnem, kot tudi mentalnem, čustvenem in duhovnem področju, da lahko uresničimo svojo vizijo. Iz tega izvira tudi spoznanje o tem, kaj resnično ustvarja občutek varnosti, ki se ne skriva v finančnem premoženju. Temveč je denar potrebno razumeti kot energijo, ki jo potrebujemo za uresničitev naših ciljev in se nam povrne le, kadar kroži. Je nevtralna komponenta našega življenja, ki potrebuje osvoboditev od vseh zastarelih vzorcev in prepričanj, ki smo jih o denarju prevzeli iz naše družine.

Delo

Področje dela pa razbija eno največjih iluzij ali zablod človeškega uma, ki lahko zavede posameznika pri uresničevanju življenjskega poslanstva. Kot pravi Beckwith, se morda človek rodi z izjemnim glasom, a duša mu ne pravi, da mora z njim na oder Metropolitanske opere. To so želje in potrebe ega. Dušno poslanstvo je delo, ki služi, morda kot petje, ki razveseljuje otroke v bolnišnici.

Ko spustimo potrebe ega in se prepustimo najpristnejšemu glasu duše, si dovolimo slišati našo bit, lahko odkrijemo veliko skrivnost našega življenja, ki presega okvire družbenih norm, pričakovanj družine in potrebe naše male človeške osebnosti.

Duhovnost

Prava duhovnost pomeni živeti v vsej svoji pristnosti in uresničiti najvišjo vizijo naše duše, ki zahteva, da ji prilagodimo svojo osebnost. Ne obratno; da se klic duše zamaskira za podobo ega. Duhovnost je milost. Zahteva predajo svoje lastne umske vizije in popolno zaupanje v to, da duša ve, kako želi, da s svojim služenjem, delom in uresničevanjem prispevamo k evoluciji tega sveta.

Skupnost

Ko se zgodi prilagoditev uma in uskladitev dušne vizije z našo osebnostjo, se lahko zgodi nekaj tako čudovitega, kot je Beckwithova Agape, ki je od ustanovitve leta 1986 do danes prerasla v skupnost z več kot milijon člani po vsem svetu. V skupnostih se naši darovi lahko zares v polni meri uresničijo in nam pokažejo, da ne pripadajo zgolj nam. Temveč so namenjeni, da mi z njimi služimo drugim ljudem. In kot pravi avtor, skupnost služi tudi nam, saj krepi naše sočutje ter širi našo zavest o nesebični pomoči.

Če se povezujemo med seboj in si podelimo svoje darove, se povzdignemo iz egoizma in postanemo to, čemur Beckwith pravi blagodejna prisotnost na Zemlji.

Ko se prvi odpre kozmični inteligenci, prek skupnosti k odpiranju lastnega kozmičnega srca povabi tudi druge ljudi. Na ta način se po svetu širijo radost, sočutje in hvaležnost. Ki pripadajo vsakemu od nas, če si le dovolimo stopiti na pot naše prave življenjske vizije in si dopustimo, da se ta v vsej svoji polnosti razkrije pred nami. Beckwithova uspešnica z naslovom Iskanje življenjske vizije je krasen vodnik na poti do nje.

Z ljubeznijo, Petra Košič

Članek je nastal v sodelovanju z založbo Primus.

Petra Košič je novinarka, ustanoviteljica MIND – Medij nove dobe ter avtorica vsebin za osebno in duhovno rast.

Komentiranje vsebin je onemogočeno.