Pisana beseda mi najbolj teče, če si dovolim biti popolnoma iskrena. Za tiste, ki se sprašujete, zakaj kak članek, ali komentar, blog, kolumno, pišete več dni ali tednov, mesecev, je odgovor vaš um.

Vsakič, ko se vmeša v vaše pisanje, morda nevidna, misel na to, kaj si bodo o vaših besedilih mislili drugi, vas to zavede in odvede s prave poti.

Ljudje moramo izraziti tisto, kar je v nas pristno in težava, ki nastane v naših odnosih, pri komunikaciji, je povezana s strahom.

Nekateri ljudje nimajo težav z izražanjem, ker so bili v otroštvu povabljeni, da so v odnosih sebe pristno izražali. Tisti, ki so odraščali v čustveno odtujenih družinah, mentalno preobremenjenih ali ob fizično nedostopnih starših, so v sebi oblikovali cel kup vzorcev, ki jim danes prepričujejo, da bi lahko v odnosih pristno komunicirali.

Vse to se odraža pri pisanju. Je pa vse to premostljivo.

Med belim papirjem in pisalom, tudi digitalnim, je varen, pretočen prostor, zato vse spodbujam, da pišete. Pišite, pišite, pišite. Zapišite svoje občutke, zato da si pridete na jasno s svojo resnico. Ta je tista, ki se mora steči v ta svet.

Tudi če govorimo o vaši poslovni nameri za pisanje. Pišite zato, da boste čim bolj avtentični pri nagovarjanju svoje publike. Ta je kot magnet. Ne potrebujete biti polakirani kot novi čevelj. Bodite pa pristni.

Zato je pomembno, da si najprej sploh dovoliš priti v stik z vsem tistim, kar je v tebi. Da začutiš, kaj ti resnično meniš, ne kaj si se naučil zagovarjati in kako si sebe začel predstavljati navzven. “Da si sprejet”. “Da si opažen”. “Da si vreden”.

Vse to so mentalne floksule in samo prepričanja. Ki so seveda nastala na osnovi ran, teh ne zanikamo in ne delamo se, da teh prepričanj ni.

Ne delamo se, da ni negativnosti v novicah, da ni drame. Enako se ne delamo, da ni velike materialne škode po poplavah, da ni resnične stiske nekaterih, da ni bolezni in da virus ni živ.

Odgovorno ravnamo in enako moramo početi v odnosu do pisanja, saj se v njem odraža odnos do sebe.

Koliko si iskren do sebe?

Z ljubeznijo, Petra

COACHING PROGAMI PISANJA 1:1 – OSEBNO.

Za več informacij pišite na: petra@mind-portal.si

Komentiranje vsebin je onemogočeno.