Močnejši, kot je ta klic, močnejši bodo preizkusi. Preprosto povedano, s težjimi “karakterji” boš imel dela.

Vsak od njih, ki imajo sto in eno idejo o tebi, te pravzaprav učijo tega, kdo ti si. Ne direktno, ne z nasveti, kakor si to kot šolo predstavlja naš um.

V odnosih je stvar nekoliko bolj kompleksna.

Pomisli na vse “težavne” odnose v svojem življenju, kjer je tvoje telo v nekakšni zadržani, zategnjeni drži, ali kot bi lahko rekli položaju, da je nekoliko “uneasy”.

Ni tvoja energija.

Zelo preprosto.

To ne pomeni, da je s to osebo kaj narobe, le da ti v tistem okolju nisi čisto ta pravi.

Tvoja umska matrica, naučena prepričanja – in “boy, oh, boy” smo to prevzeli od domače vzgoje – ti govori eno. Te prepričuje, nezavedno, da je tisti prostor zate pravi. Ker je valda logična izbira.

Potem hodiš domov izstrošen od odnosov, okolja. Raztresen od besed, ki so ti jih namenili. Ukvarjaš se sam s seboj in predvsem se sprašuješ, kaj je narobe s teboj.

Nič. Odgovor je, nič ni narobe s teboj.

Ne v smislu naivne popolnosti. V smislu tega, da si takšen, kot si, in si okej takšen, kot si.

Vsakič, ko si nadeneš masko, da bi ustrezal nekomu ali nekemu okolju, pa pač nisi ti. Si oseba, ki si se naučil biti, da si lahko preživel v tem svetu.

Vprašanja v pomoč:

  • kakšna oseba moraš biti, da te tvoj oče lahko sprejme?
  • Kakšna oseba naj bi postal, da bi te lahko sprejela tvoja mama?

Če nikoli nisi bil zares sprejet v svoji primarni družini takšen, kot si. Če so želeli fantka, a dobili deklico. Ali so deklico vzgajali v dekliškem smislu, ona bi pa “furala formulo” in metala kamne s fanti. To je njena pristna energija. V tem je njena moč.

Če jo zadušiš in baletki natakneš petke, uničiš položaj stopala, ki ga mora razviti zato, da lahko postane baletka. Enako pri fantih; če daš pesnika v nogometaške čevlje in zapravlja svoj dragoceni čas za brcanje, ki zanj nima nobenega smisla, ker nekdo drug bolj vidi smisel v tem, kar sam počne, je to oblika zatiranja.

To postane problematično, kadar v življenju ti sebe zatiraš sam. Ker si tako naučen in tega niti ne prepoznaš.

Zato so več kot dobrodošle kvalitetne terapije z ljudmi, ki so sami prehodili to pot in so v tem, kar počnejo, tudi izjemno dobro podkovani.

Zato je tudi nastal MIND.

MIND je jaz.

Jaz sem Petra.

Za vas novinarka, ženska, dekle, kakorkoli že.

Zase sem moja energija in MIND je moj izraz.

Z ljubeznijo, Petra

Komentiranje vsebin je onemogočeno.