Včasih ljubezen živiš, včasih jo zatajiš.

Ni večna. Največja lekcija lanskega leta, morda naših najtežjih preizkušenj vse do sedaj, je ta, da je ljubezen minljiva sila. Naša telesa, ki zadržujejo ljubezen v sebi, so minljiva. Dogodki, na katere nimamo vpliva, so včasih ta višja sila.

Včasih ti tla pod nogami spodnese trenutek nenadzora, nerazsodnosti ali usodnega trčenja ob realnost, ki v prah pred teboj sesuje tvoje navade. Tudi če izgubiš vse, kar si imel; odnose, materialne dobrine, ki so tako ali tako uničljive, nikoli ne moreš izgubiti sebe. Če imaš sebe, imaš tudi ljubezen.

Ne da jo zadržuješ v sebi in se krčiš pod njeno silo, kot da je ljubezen nekaj, kar pripada samo tebi. Najprej jo moraš dati sebi, da občutiš, kako lepo je biti ljubljen. Ko začutiš to esenco ljubezni v sebi in do sebe, jo deli naprej. Deli svojo ljubezen z ljudmi. Za to si.

Ne za to, da zase nabiraš, ustvarjaš za svoj ego, ki nima prihodnosti brez tvoje razsodnosti. Če ti zdravje vzame miselnost, kar imenujemo demenca, nimaš niti svoje izbire. Izgubiš misli, svojo identiteto, svoje navezave in sposobnosti.

Največji strokovnjaki za področje demence in možganov ves čas poudarjajo, da se demenca ne začne, ko se pojavijo znaki pozabljivosti ali ko oseba “štirikrat v dnevu izgubi ključe”. Razvoj pozabljivosti se lahko začne mnogo prej, v obdobju, ko so naša motiviranost, spolna sila, fizično in mentalno telo še izjemno vodljivi. Stres znižuje kakovost življenja in kvarimo si jo sami, s svojimi mislimi.

Več mislimo, manj čutimo. Več operiramo s svojimi logičnimi mehanizmi, manj zaznavamo svoje notranje stanje in dinamike, ki nas usmerjajo na pravo pot tega trenutka in časa. Logika govori eno, medtem ko se naša naravna radovednost, ustvarjalna sila, kreativnost in sproščenost želijo izluščiti iz oklepa telesa, ki služi umu.

Kaj ti bodo izgubljena mladost, izgubljena ustvarjalnost in kup materialnega, ki si jih pridobiš v tem času, ko tvoje telo potrebuje počitek in užitek?

Naj ti služi tvoja miselnost v podporo najimenitnejši izbiri, ki krepi tvojega duha, prebuja v tebi radost in strast do življenja.

Eno samo ti pripada. Vsaka priložnost je samo priložnost, tvoja izbira jo razvije ali izpusti.

Brez obžalovanj. Tako naj se živi.

In iz ljubezni, ne iz izbir ali pričakovanj drugih ljudi.

Žíveli.

Petra

Komentiranje vsebin je onemogočeno.