Ljubezni ne iščeš, ljubezen te najde sama.

Pride v različnih oblikah in predmetih, potrebah, ki izpopolnjujejo tvoje življenje. Kar potrebuješ, je zaupanje in jasnost oziroma zavedanje.

Kaj so tvoje potrebe?

Če ti nimaš v sebi jasnosti, če ne veš, kaj ti potrebuješ, ti tvoja okolica ne bo tega pripeljala. Zakon privlačnosti deluje po principu, ki ga je omenjal že Rumi: kar iščeš ti, išče tebe.

Če si ti v življenju kot izgubljeno jagnje, ki išče svojo srečo v drugih ljudeh in stvareh, boš k sebi pritegnil zmes vsega, kar se odraža v tvoji notranjosti. Ne zato, ker je življenje krivično, temveč z namenom, da sama prepoznaš, kaj v resnici potrebuješ.

Če ti najpomembnejši ljudje v tvojem življenju, ki so te potisnili na pot izoblikovanja osebnosti, v katero si se razvila, niso znali pokazati ali ti povedati, da si ljubljena, si začela iskati ljubezen izven sebe. Razumljivo, to je stvar preživetja; biti ljubljen je ena od primarnih potreb vsakega bitja.

Pa vendar, ko se znajdeš v svojem odraslem življenju v odnosih, kjer ne čutiš, da si ljubljena in meniš, da je tvoja naloga prositi za to ljubezen, si že zašla. Tvoja naloga je, da ugotoviš, kje doživljaš pomanjkanje. In si to podariš sama.

Ne z namenom, da ostajaš izolirana, zapuščena v svoji notranjosti in nenahranjena na ravneh, ki jih potrebuješ nahraniti. Temveč da se v polni meri zaveš odgovornosti do sebe, poiščeš vir ljubezni v sebi in se ji odpreš.

Nato čakaš. Potrpežljivost je vrlina vsakega in ni potrebno eksplozivno ravnati v vsaki situaciji, ki ti povzroča notranji nemir. Akcija je včasih pobeg od resnice in čutenja, ki ga zaznavaš v sebi. Ustavi se, vzemi si čas zase, včasih so to meseci, leta, dnevi ali preprosti drobni trenutki, v katerih si samo ti.

Tvoja energija ustvarja tvojo kreacijo.

Življenje je odraz tega, kar nosiš v sebi. Če si priznaš, kdo si, boš v svoje življenje pritegnila točno takšne ljudi, dogodke in stvari, ki te bodo v tvoji avtentični energiji najbolj podprli.

Zaupaj si.

Z ljubeznijo, Petra

Komentiranje vsebin je onemogočeno.