Včasih začutiš v srcu pospešen utrip in v telesu strast, živčnost te prestraši in potisneš jo v mentalne okvire. Tako zadušiš v sebi strast.

Strast je darilo življenja. Ne zgodi se kar vsak dan, ne potrka kar tako brez smisla na tvoje življenje, ki se pogosto čudi našim izbiram. Življenje, ki prinese darilo strasti, nemo zre v nas kot modri starec, ki se čudi, kako da ta zdaj darila ne prepozna.

Oh, pa ta nori um.

Nori v obveznosti, opravke in norosti drugih ljudi, darila življenja pa ignorira kot nepomembne odtise, ki jih človek zbriše s svoje poti.

Želi ustvarjalnost, nove projekte in novo življenje, a kot da ne razume, da je za ta potisk potreben ogenj strasti.

Ogenj zaneti in rodi novo življenje. Njegov ogenj, ogenj strasti, ga podari v njeno telo, telo kreacije. Ona ga neguje in ga z vso svojo ognjevito močjo potisne ven iz sebe; tako se rodi novo življenje.

Brez ognja ni spremembe. Zakaj potem strah? Zakaj se tako bojimo iz notranjega ognja živeti in resnični odtis sebe zunaj sebe doživeti?

Svojo podobo raje skriješ za okvire vnaprej začrtanega, ker se tako počutiš “varnejšega”.

Tvoja družbena sprejetost je tako “predvidljivejša”.

A ni in nikoli ne bo notranje zadovoljiva.

Če zapolniš okvir, ki ga je oblikoval nekdo drug, si že vnaprej začrtal svojo obliko; svoj krog tlačiš v okvir kvadrata. Razteguješ dele sebe, da zapolniš njegove stene in dušiš svoje obline, da ne presežejo zunanjih rigidnih okvirov.

Si že izven sebe, izven svojih okvirov.

Če ti nihče v življenju ni dal priznanja, da si svojevrsten unikat, naj bo to tvoje priznanje. Nasloni se na miselne kroge in razmišljanja ljudi, ki krepijo v tebi tvoje lastne posebnosti. Ne tiste, ki v tebi iščejo znake pomiritve, da sami niso drugačni in se zavijajo ob tebi v vato laži, da so “dovolj dobri”, ker sebe na zunaj predstavljajo v enaki embalaži kot večina ljudi.

Da ne “izstopa preveč” s svojimi odločitvami. Da ni “preveč ambiciozen” in prevelika grožnja za ljudi, ki si ne drznejo sanjati.

Ljudje si v osnovi nismo tako zelo različni, vsi imamo svoje sanje. Le da si jih zares spoznati ne želijo vsi.

MIND podpira tvoje sanje in tvojo unikatnost. Drzni si. Jih. Sanjati.

Brez drznosti in sanj se nova resničnost nikoli ne izgradi. Nima podlage za to, nima načrta. Najprej velike sanje, nato mali in praktični koraki do uresničitve.

Samo – za božjo voljo – drzni si.

V tvojo glavo nimajo dostopa vsi. Zato si jih drzni vsaj sanjati.

Z ljubeznijo, tvoj MIND

Za dodatno inspiracijo pa 13 minut z Meghan Trainor, ki svoje strasti odkrito živi. ⇓⇓⇓

Komentiranje vsebin je onemogočeno.