Naši možje so čudoviti ljudje. Tudi če se je v njih zanetila iskra bolečine in niso nikoli imeli na voljo orodij, da bi se lahko primerno spopadli z njo in se je odrešili, so možje te Zemlje, naše mame, in so zaslužni, da smo prišli na ta svet.

Morda tvoj oče nikoli ni resnično zasijal v vsej svoji polni moči. Dediščina naše skupne zgodovine ga je omejila; z vzorci in krivico, ki so mu jo povzročili drugi.

Na to nimaš vpliva. Njegova bremena so njegova “ne fer” zapuščina.

Lahko pa ponosno stopiš v svojo lastno moč, razkriješ vse svoje čare in zasiješ še zanj.

Ti si njegova prihodnost in lahko ponosno pokažeš svetu, kdo si v vsej svoji veličini.

Ni treba nositi težine omejitev, ki jih je zate prevzel tvoj oče, še tebi. Zato je vsak oče že sam po sebi velikan. Ne glede na to, kaj v življenju doseže, je postavil ograjo temu, da te nevidna sila človeške krute dediščine ne bi preveč dosegla.

Očetje so naši heroji, tudi če kdaj tega ne znajo pravilno sami ovrednotiti, se tega morda niti ne zavedajo ali pa ne najdejo v sebi besed, da bi se lahko povezali s svojimi ljudmi.

Večkrat jim storimo krivico.

Ali jih premalo pošteno ovrednotimo ali jih preveč poveličujemo v napakah, ki jim jih ne želimo priznati. Ker potem o sebi, ker sebe vidimo v njih, menimo slabše.

Zato svojemu očetu lahko narediš največjo uslugo, če si sam dovoliš zasijati. V tem, kar si. Ne v tem, kar smo se naučili, da moramo postati, da bi druge pomirili.

Vsak v sebi, tudi če se ne uresničuje povsem avtentično v tem svetu, globoko v sebi zaznava samega sebe.

Občudujem vse očke, ki svojim otrokom kupujejo črne kokoši, ker si je sine zamislil, da bi imel kokoši vseh barv, ker ljubi naravo in želi s svojo zbirko počastiti njeno veličino. Občudujem očeta, ki je svojo edino hči izpustil v tujino, čeprav ji je temelje za njen uspeh s trdim delom postavil v Sloveniji. Občudujem tudi očete, ki so se odrekli vzgoji svojega otroka zato, ker so ocenili, da jim bo drugje bolje postlano.

Ni vse črno-belo. Tudi ko se nekdo odreče drugemu in mi v tem vidimo izdajo, se morda za tem dejanjem v resnici skriva ljubezen.

Zasijte v vsej svoji veličini, saj s tem nagrajujete tiste, ki so zaslužni, da imate danes sebe.

Z ljubeznijo, Petra

Komentiranje vsebin je onemogočeno.