Hrana je naša prvinska skrb in pravica, je temelj naše čistosti. Je most med stvarnikovim izrekom: “Ljubim tvoje telo” in tvojim telesom. Ko jo sprejmeš vase, prek žlice, vilice ali z rokami, utrjuješ njegov blagoslov.

Ali si ga odrekaš, če daješ prednost kemiji in človekovi roki, ki za to hrano nima pravega apetita. Ne daje, da tebe nahrani, ampak da te zasvoji in ti jemlje tisto, kar sam potrebuje. Izkorišča tvoje slabo počutje in zatiranje lastnih čustev ter ti pomaga usvojiti in vzdrževati odvisnosti.

Hrana, ki zdravi

Potem je tu prvinska, divja hrana, ki jo je ustvarila mati narava – sama. Brez posredovanja človeške roke in njegove tehnologije. Šparglji, borovnice, gozdne jagode in druge dobrine. Ko se vse to usede v naše telo, prek dotika, jezika, je to stik z resnično ljubeznijo v nas. Le kdo si ljubezni ne želi? Ste postali kaj lačni že od tej misli, da vas hrani ljubezen?

Založba Primus

Anthony William v svoji knjigi z naslovom Hrana, ki spreminja življenje razkriva skrivne moči sadja in zelenjave. Ob vsakem izbranem živilu navaja blagodejne učinke, ki jih ta vrsta hrane ima na naše počutje. Ne govori samo o tem, kako vpliva na telo z biološkega vidika, temveč razlaga tudi stanja, ki jih določena hrana pomaga zdraviti: jagodičevje za zdrave možgane in proti Parkinsonovi bolezni, kivi za putiko in kolena, šparglji v primeru krčev in ob izgubi energije (tudi za poživitev libida), listnata zelenjava, da “očisti naše notranje dimnike”.

Ne samo, da listnato zelenje na telo učinkuje blagodejno, ker imajo prebavila malo dela ob presnovi. Listi zelene in rdečkaste solate ter špinače “podrgnejo ob sluznico želodca, tankega črevesa in debelega črevesa in jih masirajo, obenem pa iz teh organov spravijo stare, ujete glivice in plesni, pa tudi odpadke,” piše William v svoji knjigi.

Medicinski medij Anthony William je že več deset tisoč ljudem pomagal, da so ozdraveli od bolezni, ki so jim jih napačno diagnosticirali ali neuspešno zdravili.

– Založba Primus

Kdo je Anthony William?

Pri Američanih je najbolj poznan pod imenom Medicinski medij, pod katerim skozi knjige, nastope in zapise na blogu deli znanja in modrosti o hrani, ki jih pridobiva iz onostranstva. Glas, ki ga William lahko sliši od otroštva, enako glasno in razločno kot človeškega, je po njegovih razlagah glas Duha sočutja.

Anthony William ga zaradi svoje izjemne senzitivnosti in čutnosti lahko sliši povsem jasno, in ta ga spodbuja, da ljudem prek svojega dela prenaša sporočila o hrani z namenom, da bi dosegli boljše počutje. S temi informacijami ljudje postanejo zavestnejši glede svojih izbir in si s pomočjo hrane lahko pomagajo pri ozdravitvi vseh svojih teles: fizičnega, psiholoških krčev, zastalih čustvenih stanj in povzdignejo zavedanje o stanju duha v sebi.

Pri vsaki vrsti hrane, ki jo William v knjigi izpostavlja, vključuje njene glavne značilnosti skozi štiri kategorije: bolezenska stanja, ki jih pomaga lajšati, simptome, ki jih pomaga odpravljati, čustveno podporo in duhovni nauk.

Čustvena opora

Kivi denimo ponudite prijatelju ali ljubljeni osebi, če si želite, da bi bila ta oseba do vas in drugih ljudi bolj spoštljiva in uvidevna. Spodbuja navdušenje in živahnost.

Jagodičevje pomaga premagati raztresenost, negotovost in zmedo. Če svoje najljubše jagodičevje zaužijete takoj po sončnem vzhodu, okrepite energijo in vitalnost za ves dan.

Duhovna moč krompirja

Duhovni nauk krompirja razkriva, da ima ta posebno moč, ki nas ob uživanju opominja na naše skrite darove in življenjsko poslanstvo ter nam ga pomaga tudi izraziti oziroma prizemljiti. Ljudem, ki prihajajo iz majhnih družin, pomaga obuditi občutek pripadnosti, ki so ga vajeni izkušati tisti iz večjih družin. Ljudem iz velike, ljubeče družinske celice pomaga ohranjati stike in občutek povezanosti. Krompir nas opominja tudi na to, da je veliko modrosti življenja skrite pod površjem in nam sporoča, da smo v življenju podprti pri tem, da je varno svetu razkriti svojo pravo naravo.

Kadar praznujete, naj bo krompir del obroka, svetuje William. Ne glede na to, ali gre za poroko, zaroko, rojstni dan, končanje šolanja, napredovanja v službi, počitnice ali drug slovesen dogodek, bo krompir podprl in okrepil radostna čustva ter vam pomagal, da bodo trajala še nekaj dni po dogodku.

V knjigi najdete recept za pečen krompir s čilijem in “kislo smetano” iz indijskih oreščkov.

Knjiga je čudovito darilo, ki poleg vseh zdravilnih nasvetov, modrosti in naukov ponuja še preproste recepte za vsako navedeno živilo. William obravnava tudi škodljive modne muhe v sodobni prehrani in smernice na področju zdravja, podaja nemedicinski pogled na uživanje vitaminov D in B12. Svetuje, katera živila je dobro opustiti z jedilnika zaradi morebitnih vnetij v telesu in spodbuja k uživanju živil, ki jih imenuje “sveta četverica”.

Več o tem si lahko preberete v knjigi Hrana, ki spreminja življenje, ki je v slovenščini izšla pri založbi Primus in jo najdete na tej povezavi.

Recenzijo knjige je napisala Petra Košič.

Komentiranje vsebin je onemogočeno.